Sunday, November 23

Dedicate to my bestie

Salam and happy sunday korang..

rindu. hari ini rindu teringat semasa waktu study di college.
selalunya hari ahad mesti memasing sibuk mengelupur nak siapkan assignment, jahit baju lahhh. Yelah hari isnin comfirm lecturer nk check kan. hihi. 
selalu sangat buat kerja last minute ni. *bile dah kerja ni, buatlah kerja last minute..nak kena penampor kilat dari boss try lah.haha

Selalu lepas maghrib hari ahad je,ceq mesti start motor dan terus ke rumah fina. hehe. settle kan assignment sesame. mostly assignment grouping . ingat lagi, assignment grouping paling stress abad itu adalah kena lukis comic dan kena buat paperworks! 

okay,introduction pun dah berleret-leret.haha
shafina, sahabat yg banyak shared suka duka masa kolej. Kenangan pertama, ceq sesat nak balik rumah. dari kolej bajet bajet ingat pergi..sekali balik sesat.haha. pastu pusinglah area selayang tu, sekali ntah macamana terserempak si peahh (fina laa,panggilan manja die peahh..) ni kat traffic light. hehe 'dalam hati,ehh ni budak kelas aku ni. tequq la' 
pastu die boleh gelak kat ceq bila ceq cakap "ceq sesat". =,=

Dari situlah permulaan persahabatan kami sehingga kini.

Die pernah cakap dengan ceq, mostly her school and closest friends are actually friends thru happy and sweet times only. When comes,hard time..their are gone.
then, she said i hope you'll be my best friend thru every moment and forever.

Ceq dan peaahh ni bukan macam sahabat je, tapi dah macam siblings. A whole family die kenal ceq,mana taknye. Asal nak gerak ke college je, mesti saing sekali. Pastu sempat breakfast, kunyah cekodok daun kucai dan teh O panas almarhumah nenek.*sob..sobb

Hari ini, sahabat ceq, Nur Shafina Ramly sudah bergelar isteri kepada kekasih awal dan terakhirnya.
Dieorang ini memang hebat, boleh couple bertahun-tahun and end up ke jinjang pelamin juga * respect

Peahh, sebenarnya ang dah dapat pun sahabat susah senang ang dari dulu lagi.



Happy, overwhelmed and etc..
as a closest friend, ceq seronok tengok ang happy. especially when you laughing malu malu masa kena usik .

Marriage, a lifetime commitment. A lifelong journey with someone who call as husband.
Peahh, be thankful and grateful . Always prepare yourself to be a good wife * a solehah type.
Its not easy but its also not hard. Love him everyday..love him every moment and always pray to Allah swt may show you and husband a way to Jannah together.
As a friend, pardon me if i had make a mistake or misunderstanding to sazly. You know why right, you're my best friend! i can't stay calmly without doing anything when i saw you're been hurt.

There's always a moment a syaitan will try break your marriage. But fight it back, fight hard and try get nearer with our mighty.
I just want you to know, i'll always be your best friend. *promise.

i dunno why,i'm being so emotional right now. *lap air mata.

nyampahh lah.

okay, dah la..ang kahwin je pun..ceq nak emo-emo macam dalam filem hindustan pulak.haha
nasib masa reception ang tu tak panggil suruh buat speech. kalau tak, mesti rosak microphone tu dengan ayaq liuq ceq.hehe




tak ready lagi..

angkat peahhh!

your wedding totally awesome,
Gather habis classmate ni. seronok sangat dapat jumpa balik dieorang ni.
pn hanna pun ade datang,tp blik awal sb nk pergi another kenduri.
Hopefully sgt, lepas ni kite still gather sama-sama lagi.
korang jangan putus tali persahabatan ini tau =)

Best taw dapat jadi bridemaids a.k.a dayang dayang ang tau!


2 comments:

Dhia Fina said...

awaaa miss u !!.. *nk nages !!!
thanks alot dear u are my bestie dunia akhirat

Dhia Fina said...

awaaa, miss u!! *nk nages..
u are my bestie dunia akhirat..