Monday, May 27

Muka pucat?No worries.

Salam1Malaysia semua,
Hari ini terdetik nak citer pasal 'soalan kengkawan' yg suke mengomel kt saya.haha.
Bukan hape,nak explain panjang-panjang rasenye buang ayak liouq je.Baik cek citer kat blog Hati Gumbira cek ni.haha.
soalannya berbunyi begini : 'eh makcik,asal kauu suker sangat keluar rumah tak pakai make up?'

dalam hati 'suka hati waa laa..' haha.amboii bahasa..bebep kang.

antara simple answer dr cek, 

'hoho,nature beauty la katekan'
'koranglah taknak sponsor alat make up kat aku'
'eh make up jee.tak nampak ker?make up nipis jee'

cehhh...
padahal,malas nak tempek-tempek foundation,eyeliner bagai tu.haha.
kalau,tetibe nampak cek bermake up tu an tandanya cek tengah rajin lah tu.haha.
boleh cenggitu pulak.

seriously,kadang-kadang terasa membazir jer ilmu yang dapat time join kursus RED GLOW tuu.

see,ini antara gambar cek bermuka pucat tu..godek-godek kt folder lappy terjumpe pulak.Haiishh memang time ni dah lewat,giler letih baru balik kerja member ajak jejalan dieorang nak supper.
'terserlah kepenatan dan keletihan gitu'

bila cakap pasal muka pucat ni,cek teringat pulak kat seorang blogger famous ni kak NurulBadiah Lai ni.
die pun memang slumber yayaaa jee post entry dengan gambar muka pucat.hehe.
so,no worries dalam bermuka pucat.haha.
yalaah,but to some people.Dengan bermake up akan menambahkan keyakinan diri.So why not kan,tak salah pun.yang penting don't overreact dah la.


that all.
terima kasih =D

rase-rase terjawap tak soalan korang.hehe

6 comments:

Norain Yusoff said...

tomey..huhuhu.. applykan lah ape yg dah blaja kat kursus tuh..huhu

Myra Abdullah said...

Norain Yusoff : hehe.insyallah.=D

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

yeahhh betul tu... namun ena suka mekup muka ena yang simple... teringin juga nak mekup heavy2 tapi untuk bergambar jela.. lau nak g jln2, minx maap le

Myra Abdullah said...

ainaa roseberry : hehe.better make up simple.tak byk hal kan..nk heavy2 tunggu ade event ke?baru best kan..hehehe

zeera lily said...

i pun suke makeup simple2 je..
mls actually..hihi..
btw, jmput folow tmpt sy =)

Myra Abdullah said...

zeera lily: hehe.ok =)