Monday, April 8

Orang lama-lama punya "peel"

Assalamualaikum wbt.

Salam hari isnin semua.
Hey! heyyyyy..jangan malas yee.Yee saya paham saaannnggaaaat kalau mai jer hari isnin masing-masing muka moody bagai.hehe.mesti ramai yang dah set hari isnin 'hari menci-menci sedunia' kan..kann....

Janganlah cenggitu, hari ini saya sangat bersemangat! "cheewaahh"
saya ada azam baru ni.
hihi
memandangkan sudah lama tidak b'blogging kan.jadi saya sangat-sangatlah rindu untuk menguruskan jari jemari ku ini.*toinktoink
But this time,dengan niat ingin menulis entri yang lebih berilmiah gituuuuu.hehe

OK stop omong-omong kosong.Yuk!

Perkara ini dah lama myra perhati and observed.

and i'm wondering.

Apakah yang di janjikan dalam berumahtangga?
berumahtangga bukan buat rumah ngan tangga tau.
senang citer.'Kawin lah'

sebelum tu saya ingin memohon maaf sebab saya akui saya belum berumahtangga.DAN tak gatai nak kawin lagi noh! kang korang pikir yang myra ni tulis entry sal kawin ni sebab dok menganyam nyaammm ngeyammm nak kawin.hoho

Hah?korang rasa kan apa yang dijanjikan. adakah kawin tu sebab seronok-seronok nak tempah baju fancy-fancy.wahhh pelamin ala-ala cinderella.pastu pergi honeymoon bagai?
atau..
kerana ia adalah satu penyatuan dua jiwa?

its remind me to this 2 person.

Uncle.
Seorang lelaki tua berbangsa cina, bersandar di bangku malasnya sambil mendengar lagu-lagu mandarin lama.'Ok jujurnya saya tatau pun yang uncle tu listen old chinese songs tapi bile my aunt tegur dia and sembang-sembang kosong sat ngan dia.Baru ceekk tau! hihi'
Klasik dan tradisional a words yang timbul dalam akal myra mase tengok kedai uncle tu.Kedai yang sudah lama di uruskan sejak dari zaman mudanya.
then,i saw old woman lady mengusap wajah tua that uncle dan senyum sambil berkata sesuatu dalam longhat cinanya.lagi sweet bila tengok that uncle pun sentuh pipi wife die dengan lembutnya.
can you imagine orang tua-tua wat perkara sweet camtu depan korang.Masyallah.betapa SWEETTTTTTTnye.


Untie.
Seorang wanita tua juga,berbangsa cina juga.selalu pergi ke kedai pakaian terpakai or bundle la.just for find her husband kemeja hawaiiii..aala kemeja yang ada corak bunga-bunga tu kalo korang pergi tepi pantai mesti ada nampak orang pakainye laah.Apa yang menarik perhatian myra adalah.Asal myra pergi ushar bundle tu je mesti nampak this untie dok cari baju kat area man's corner.Dengan muka tak malu,saya pun tegur that untie.Die dok mengomel pasal susah nak cari saiz baju untuk husband die.hehe.sebab husband die muncit la.But still ada senyuman pada wajahnya.can korang imagine this old lady still not give up datang setiap minggu sometimes twice in week just for find kemeja for her husband.heh,kalo orang lain tu.soh anak yang pi beli baju kot.yelah tenaga orang tua ini bukanya kuat lagi.

Dari situ myra realize that marries required sacrifice.Sacrifice bukan hanya pada perkara tertentu tapi masa dan tenaga juga.

tengok dari orang lama-lamaa banyak kita boleh belajaq.
sedaq tak sedaq je.heee...

from this two person.I had learn that love is endless.




ni baru nama SETIA HUJUNG NYAWA.

2 comments:

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hehee.. org lama dulu dye bercinta lepas kawen, sbb tu kekal je sampai mati.. kan bahagia cm tu kan

Myra Abdullah said...

hehe.yee dok.cmtu kite pun kne bercinta lps kawen jugak laa.heehe