Tuesday, April 16

Express short trip : Kelantan and Terengganu


Salam semua,

Myra nak share sikit about my express trip ke Kelantan and Terengganu.Kenape express?hehe.tetibe kene teman mak ke sana.Ada urusan katanya.Acecehh.So dikesempatan itu,jalan-jalan cuci mata laa saya ni.hehe

Kire ni kali ke-3 la myra jejak kaki di kelantan,1st time waktu kecik-kecik (mak yg citer) 2nd time pulak pergi kenduri kahwin kakak sulung ruby.Mase tu best laa,sb ruby bawak round habis area kampung halaman die kat pasir mas.Habis bendang sawah die ajak redah.haha.Kali ni kira kali ke-3 laa saya singgah di kelantan.
Kali ini quiet best,sebab singgah ke kota bharu.Pagi-pagi dah ajak mak pergi Pasar siti khatijah.Selama ni dok uhsar dalam tv jee.Exciter norr nak tengok sayur-sayur fresh walaaupun hakikatnya boleh jumpe kat mane-mane market around KL kan.hehe.But the moment is differentkan.the people and the food also.
And yes! Jejak jua di pasar siti khatijah.Sangat2 awesome and tempting tengok kuih muih yang colorful.


Ini bunga stoking.Tauuuuuuu kan? eleh mesti mak-mak korang pun minat this flower kan.Samelah mak kite.hehe

Antara bende yang comel saya jumpe,selain mak saya shopping cadar kan.Hah! tu ice cream ala-ala tutti fruit.Cume RM 2 tapi the taste giler cedap! Mak saya pun suke!ehhh..


Ini kuih myra tatau korang panggil name per,tapi myra gelarkannya karipap kuning.hehe.Giler kat KL susah nak jumpe kuih ni.Kalau ade pun time bulan pose je..huhu

haha.kenal? kenal??????

Kuih lapis version cupcake.hehehe.*sedap!

"ape bende tuuu."*itulaah perkataan yg muncul kat mulut myra time nampak bende alah ni bersama reaction muka ala-ala perukk.aiihh.Sekali mokcik tu kate,Nasi dageeenggg..hihi.

"hok ni pulok" hahaa.bahulu.......

tengok-tengok banyaaaaaaaaaaaaakkkkkknyer makanan!

rebung fresh!

sayur! sayur!!! 


Ok,Dah lepas breakfast dengan kuih muih tu..hehe.*kenyang kot! takkan ku lupa.
gerak ke terengganu.Singgah ke pasar payang untuk lunch.

view from belakang bangunan pasar payang.Laut terengganu.


Meh makan kopok losong.*ni yang best pasal terengganu! kopok yang giler cedddaaappp.Naseb mak borong banyak.hehe.

singgah masjid terapung kuala terengganu.before back to KL.
Sangat indah rumah Allah ini.

see..see..kat area keliling masjid ni sangat menenangkan and sangat awesome kalau korang nak buat photoshoot wedding.hehe.

Okaylah.Sampai disini saja pasal jalan-jalan ke negeri orang.
Yang penting HATI mesti GUMBIRA!

Cheewah trademark baru saya!
Kalau sudi singgah la ke Page ni.

Tenkiu.Muah-muah!.eh.

2 comments:

Cik Bluewendy Wendy said...

terengganu mmg best~ hehehe.. tanah tumpah darah ku.. :P

Myra Abdullah said...

hehe.mmg best =D