Tuesday, January 1

Catatan Langkawi 2

Assalamualaikum wbt.
Salam tahun baru semua ^-^
Goodbye 2012 and Welcome 2013
May this new year,our life will be more bless and better than before this.

Myra nak sambung entry Catatan Langkawi 1.
heeee ^-^

Agenda sesi melawat Langkawi 2012 *acecehh, dimulakan dengan melawat kilang gamat.This place yang paling mak aku suka,mane taknyer die dok sibuk dari KL lagi nak beli jelly gamat laa..gamat tu la..gamat ni laa..haa kan dah ade nama gamat baru > Gamat tula and Gamat nilaa < hahaha.Pakcik makcik jual gamat jangan marah yee.Saya bergurau saja.Peace no war!

haa ni nak test macho punye kes laa, dieorang cakap ni gamat baru masak tengah mengelegak lagi.Mula-mula tu macam nak percaya sebab tengok asap kat kuali tu cam semacam jee.hihi.Sekali tengok ade my aunts relax jer celup jari kat dalam minyak tu then sapu kat tangan die.Aisseehhhh~~ sekali try,hurmmm suam-suam je.haha.


Jangan terkejut,hari tu aku dan anis jadi part time mascot kedai gamat MH saujana.Haha.*Comeeeell tak? agagaga.

Bam gamat ade..haa tengok pakcik tu,die siap explain bagai kat kiteorang pasal produk-produk kat kedai die.Macam-macam produk gamat ade youuuuu...


tu yang aku pegang tu,bukan ubat gigi yee..heee tu biskut gamat laa sekotak 4 hinggit.Teringin nak rase biskut tu.Bile dah rase,Ok laa.not bad! hehe

ni kat mane? kat sawah padi laa..cantik view kat sini.Tenang giler rase ^_^

Agenda diteruskan ke tempat jualan batik jawa.Mak and my aunts nak cari kain batik jawa yang original punya.So tanya orang langkawi,dieorang suggest this shop lar.Tapi aku lupa laa nama kedai ni,tak silap laa kedai bersebelahan dengan kedai bahulu panas and Edy kusyen kot.heee *my bad!
Seriously,batik jawa kat sini macam-macam jenis youuu..haha.Cantik tu tak citer laa,tetibe lak time tu dah plan nak buat baju raya untuk tahun 2013.hehe.Sekali kena membebel dengan mak.huuu

berkenan kat batik ni, color yang menarik and beautiful design ^-^

seterusnya,Agenda melapangkan pemandangan dan mengumpul pengetahuan mengenai sejarah bersambung ke Kota Mahsuri.*skema ayat karangan SPM.haha. Disini,aku ingin memohon maaf sebab rasanya macam tak best jee kalau cerita pasal sejarah Mahsuri ni sebab nak bagi korang rasa sendiri kenangan dan cerita disebalik seorang wanita bernama Mahsuri ini.So,cepat plan vacation to Langkawi and must visit place here KOTA MAHSURI yee.

before ke other place,singgah makang pisang goreng kat area kota mahsuri.cedaapppp!

This picture taken at Beras terbakar,one of famous place at langkawi.Tradisional house ini sumpah cantik and menawan pandangan si photographer yang hadir.Siap kene tunggu turn wooo.haha. sebelah rumah inilah ada tapak kawasan beras terbakar tu and ada sikit beras terbakar yang still tersimpan dalam bekas kaca.Ermm just aku wondering apa motipp dieorang lempar duit syiling kat dalam kawasan beras terbakar tu.haha.ntah la.Haaa..beras terbakar ini pun ada story tersendirinya.

tweet sat,while waiting my mum shopping kat area gerai-gerai beras terbakar ni.heee

Agenda seterusnya, Cable car!! ni yang aku dok excited dari 1st day jejak kaki kat langkawi ni.hehe.
my mum and aunts semua pakat dok bagi a lots of excuses.Konon,sakit kaki laa..gayat laa.haha.just sorang jee yang follow aku,anis,lia and the budak2 kecik (eiikal and pia )

kat entrance cable car ade mini titi gantung,macam sengal jer dieorang yang naik ni.Ade ke patut pergi goyang-goyang inul atas tu.hahaha.
Macam biasa lah nak naik cable car kena beli tiket dulu kan..Murah je harganyer RM15 untuk dewasa and kanak-kanak.

time dok beratur sebelum naik cable car,terserempak minah ni.Ex classmate kat teknik.Dayang.tak sangka die kerja kat sini.hihi.
ceeeeee..time naik tu relax lagi.Excited kan siap boleh tweet bagai.

tengok-tengok sampai atas jer macam jakun giler,camwhore bagai!haha *pia over!

si kecik sofia ( i used call her "pia" or "piaaahh") haaha cause die ni cikepoh. and the other one,is julia or lia.The sempoi eva girl =)
layan pictures bawah ni yeee



cantik and awesome tak? nak more feel? datanglah Langkawi!

 haaa..ni time nak turun daahh.Baru rasa betapa scary and kecut perutnye.hehe.Yang paling ketara sekali si pia laa.hehe.Kalau tak die kepoh gile.tengok sendiri laa mimik muka die tuu.sape tak gelak.hahaa


Turun jee cable car,hujan time tu.Alhmadulilah kiteorg safely sampai bawah.Penat and letih tu tak nyah cakap laa but its okay as long we're happy and had the moment! Yeeeeehaaaa!

ni dan laagiii singgah mini rabbit farm,main-main sat dengan chubby rabbit there.
Agenda terakhir,ke dataran helang.Masing-masing muka dah cam limau kene lenyek tapi still nak visit gak dataran helang sebab risau tomorrow tak sempat nak singgah.



Okaylah,sampai disini untuk entry kali ni yee.saya letih laa.Wait for our last day ini Langkawi entry yea.
Anyway thanks for visit here.














6 comments:

Suzie Yusof Mohamed said...

part jadik mascot tue lucu, hikhik. tetibe kite mengidam pisang goreng lak!

Myra Abdullah said...

Suzie Yusof Mohamed : haha.mmg lucu,siap pakcik kdai tu nak tangkap gambar.hahaa

♥ aN_Na ♥ said...

Seronoknye jalan2! :D

Myra Abdullah said...

♥ aN_Na ♥ : mmg seronok!! =)

Azlan Strider said...

wahh...seronoknya dapat celebrate new year kat langkawi..hehehe

Regards,
-Strider-

Myra Abdullah said...

Azlan Strider : hehe.best!