Sunday, December 30

Catatan Langkawi 1

 Assalamualaikum wbt.

hey there bloggers ^_^
Alhamdulilah me and family safely arrived here,in Langkawi Kedah. 
Yaayyy!! akhirnya dapat juga bercuti with family.Terima kasih manyak-manyak keluargaku tercinta kerana memahami tahap brain freezing yang dialami oleh anakmu ini.hihi
Rindu sangat nak naik ferry yang dahulunya..4 tahun lepas sangat muak tengok ferry.Bila tengok jer ferry at Kuala Perlis ni.Alahai teringat kat member-member seangkatan.Qila..Wani teman yang selalu menemani sewaktu pergi dan pulang dari KL ke Langkawi,Langkawi ke KL.*missing that time.Jam 6 pagi sampai kt Kuala Perlis muka masing-masing cam zombie dah.haha.
Hari ini,semua kenangan zaman muda-mudi itu terkenang kembali>aiiiiiseeehhhhhmannn!!

tengok muka zombie in the morning.haha.

one more,roti favourite since zaman sekolah teknik gara-gara suggestion from Eybu.Jumpe jerr BreadStory mesti cari roti ni dulu ^_^

Check in kat hotel Region yang berada ditengah-tengah antara kawasan Jeti and Pekan Kuah. Tengahari, no plan cause everyone is tired tak cukup tido konon.Mane taknye,dalam ferry layan citer "Baby Day Out" haha.Gelak tak ingat dunia masing-masing mane nak tidooooooonyerrrr.Kecuali aku *wink-wink pengsan terus dalam ferry.heeee~~
Hari ni jejalan cari makan and ushar-ushar mamat mat saleh jee.haha.Mula-mula pergi makan dulu kat pekan kuah and terus shopping chocolate.heeee~~ itu jee yang aku ingat dari KL lagi.


haaaaaa satu bakul aku shopping.heee itupun ade yang tak beli lagi untuk member-member tersayang.Yelah ramai nooorrr yang kirim pakai ayak liuuooq.Haa kan dah keluaq loghat kedah ni.

superbigger OREO! 

heee..sudah habis shopping,mak and aunts ajak lepak-ing kat pantai chenang laahh..Hambek kauu tak sangka aunts ade plan nak bermandi manda. Sampai jer kat beach tu menggila dieorang pergi cari 'bikini' ooppsss! tiputiputiputipu sajee..heee. Sebelum my aunts starts their agenda, melantak jap.Pekena laksa Langkawi and cendol pulut buatan sendiri.Ni kata depa laaa.hehe.Tapi memang sumpah sedap giler!

bersama ibunda tercinta =)

hohoooooiii here their gossip mak!!

Alang-alang dah mai Langkawi ni, mak cakap pi lahh call member-member teknik dulu yang kerja kat sini.The 1st name terlintas dalam akal ku,Eybu! and then Mael...best friend time kat teknik.But i just had Eybu contact number and YAY! dapat jugak buat appointment ngan chef kita ni siap bawak Wadz which is my dormates jugak! Gumbira sungguh hati ini.After many years not seeing,kata Eybu..angah tak berubah langsung =D begitu juga Eybu and Wadz.Thanks korang! sanggup mai singgah sat kat beach ni jumpa angah!huhu sungguh terharuuuuuu *lap hingus sat.

coincidentally,worn same colors ^0^ memang sehati sejiwa sama macam dulu-duloooo. 
Yang ber-skirt merah itulah Eybu and bertudung merah adalah Wadz the rock!

aceceeehh,acts Candid.itulah yang Eybu suka sangat buat.hehe

haa peluk-peluk, em ntah ape motip ibu tangan cam tu.haha.

camwhore time! *giggling 

tengok suasana at Chenang Beach.huuu ramai mat and minah saleh tau.Aww! haha

with the neneks!

haaa..inilah hasil shopping hari ini.hehe

that all,for today.Continue tomorrow entry pulak yee.Sambil layan cerita Ady Valentino kat Tv3 ni.Huuiihh sedih! Benci tengok movie yang sad ending bile hero mati.haaa sangat pathetic~
Inshallah esok nak pi dating kat cable car and so on laa..tataaaaaa ^-^ 



9 comments:

Rara Nasiha said...

cantiknya semua gambar! serious bila tengok rindu rasanya nak pi langkawi :)

Suzie Yusof Mohamed said...

seronoknya!

Al-Azrul Iqmim said...

done flw..flw me bck ya :)

haney said...

banyak nye cekelattttt

Razil Tahir said...

Best nya pergi langkawi!!
Rasa macam nak pergi lagi... huhuhuhuhuhu..
topup stock cokelat... huhuhuhu

Poi Blogger said...

sedap coklat!

Myra Abdullah said...

Rara Nasiha : hehe tenkiu =) meh laa datang lagi =)

Suzie Yusof Mohamed : memang seronok giler!

Myra Abdullah said...

Al-Azrul Iqmim :ok =)

haney: hehe nak ker?=)

Myra Abdullah said...

Razil Tahir :pergi jangan tak pergi!


Poi Blogger :heeee..mmg cedap!