Tuesday, October 2

Cantik and Sombong.

Again, cantik and sombong adakah ianya sinonim?
aku tertanya akan persoalan ini each time when a boys says..girls and beautiful mostly was arrogant and demand.betul ke?
Oh yaa!
pardon me everyone.

Assalamualaikum !
salam satu Malaysia =D

haritu, myra went to bundle shop area my house.Almaklum bosan bergaya dengan koleksi yang sama jadi why not,sometimes for saving money bought bundle clothes.Perhaps bukannya buruk pon most of them was branded clothes.Saya bukan tengok sangat branding ini yang penting the fabric material,types of clothes and colors was match with myself. That all =) 
By then,sembang2 dengan staff bundle which is their so friendly and funny persons. Tanyelah kat mane semua baju-baju ini diimport konon-konon ala menyiasat gitu.heeee..then,comes a group of girls that from my observation kan.Seems like dieorang kind of fashionable person and i love seeing the way their dress up which is modest and lovely add on with the pretty face.*betapa indahnya jadi wanita ini kan.
Macam biasa lah jalan2 cari baju and gelak2 with their friends like usual hang out time.When its comes to pay the clothes.Their act so arrogant and quiet show off , agak terkejut with that expression so i try to give my sweeties smiling gitu to them,yelah kot2 stress cari baju kan.Bile tengok senyuman kot lah reda sikit mood tak elok tu. Tapi korang nak tau tak, what i and the others staff at cashier get as reply. A masam and staring face! huh.
Ayoyoooo..senyum pun salah ke adik ooi.

"biasalah tuh kak,keje kat sini macam2 pandangan orang.Nak wat camne."
sabar jelah.

that time, i was thinking..maybe this the reason why people keeps saying 'Perempuan cantik selalunya Sombong'

Girls, its okay nak sombong camtu kat lelaki..Yelah pandangan kaum adam ini different dengan kaum hawa. Tapi kalau sampai dengan kaum sendiri nak sombong tak payah laa.Its not proper lagipun korang sendiri tahu korang mengundang ke -umpatan- mulut-mulut tempayan. Bila orang senyum tu,senyum jelah balik.Bile orang cakap terima kasih reply jer sama-sama.Bukan kah budi bahasa itu budaya kita.

one more things,
tips untuk berjimat bagi yang suka bergaya di luar sana.Aceceeehh.

try look out bundle shops near by your area or office.
believe me you'll found a beautiful clothes and you'll love it =D

lyna,a friend that love ROCK waaaayy.=DD
cute kid =D

back from bundle shop,went to Burunami boutique.The name!! so unique and mysterious right?
Giler kentang banyak sungguh collection kaftan from indonesia yang gorgeous kaauuu! ^-^

some pictures from Burunami collection,




okay,before get back. Photos with the patungsssss hehe Hey nice kaftan there!!!
those love kaftan,please visit this boutique cause there 20 percents discount now!!

haha.habis duit gaji bulan ni.=,=



nota kaki *salah dan silap mohon di ampun,tambahan lagi salah cakap.huhu.perkongsian ini dari segi pemerhatian sahaja. Yang baik kita ikuti yang buruk kita jauhi k =)


10 comments:

Suzie Yusof Mohamed said...

cantik kaftan kat situ!

& mmg betul baju bundle murah, unik & cantek!

Marya Hana said...

hai myra,

kadang-kadang kalau kita belek-belek baju kat bundle shop, memang ada yg berkenan di hati. harga pon murah, so memang berbaloi-baloi ..

yg pasal perempuan sombong tu, yep i pon tak setuju dengan cara dia. sama-sama perempuan, it's ok nak senyum balik, bukan kena bayar pon kan? (:

Myra Abdullah said...

marya hana : haii..betul2 mmg berbaloi kan =)
tulah,tape yg pnting kite senyum tu ikhlas and sedekah =)

Myra Abdullah said...

suzie : cantik serius tau! =D
mmg murah.RM 5 jepp =)

Khalilah MNor said...

Bundle pun ade cantik2... dan ade yg penah beli dri bundle tahan lama sgt. bertahun2 nak banding dgn sesetengah bju yg beli kt lain :)

Myra Abdullah said...

Khalilah MNor : haah kan.betul.kualiti lg elok kan =)

aini shahroni said...

shopping time!!
hew hew hew

^___^
blogwalking
http://nurainishahroni.blogspot.com/

zulhilmi tempoyak said...

pakaian utk lelaki yg comel mcm i ad x..?? heee

Myra Abdullah said...

aini shahroni : jom! shopping!! hehe =D

Myra Abdullah said...

zulhilmi tempoyak : haha.byk jee..pi la try tngok.hehe