Wednesday, September 26

Seni itu sudah lama merdeka


salam semua,
dah berminggu tidak menghadirkan diri disini.Rindu mengelabah bagai terasa.haha.
iye sememangnya gelabah giler.=,=

Habiskan hujung minggu bersama teman baik,bukan selalu.dengan sape lagi kalau bukan elly-cat.haha Kalau buat selalu nanti tak best pulak,so we're decide to spent time to the place yang telah lama kami abaikan and tinggalkan. Zaman sekolah menengah adalah zaman yg paling aku rindui kerana aku rase zaman tu banyak corak dan ukiran kenangannya.Alahai indahnya zaman remaja.*macamlah aku dah tua kan.hehe
Salah satu tempat yang kiteorg slalu lepak-ing adalah tasik titiwangsa.haha.ntah pape kan.mostly budak skolah lepak mall lepas balik skolah kan.kan..tapi kiteorg tak.But something ade juga we'all jadi mall-rats itu pun if nak lepas gian karaoke.Destinasi pilihan adalah karaoke jamban satu lagu singgit.HEHE The others place was balai seni lukis.haha sangat-sangat boringkan..ade ke patut lepak tempat-tempat camtu kalau tak ke situ ke library je citernye.gelak lah kalau nak gelak sebab dari sekolah lagi aku di cop rasmi as nerd and skema gitu.hihi.*i dont mind lah.As long i'm happy being myself.
Sebenarnya disanalah aku rasa jiwa aku difahami tanpa sebarang kata-kata dan ekspresi.
Rasa asing walaupun pada tempat sendiri,semua itu pernah aku lalui tapi di sini aku terasa banyak yang memahami walaupun iyanya sekadar di atas sehelai kertas dan sebentuk konkrit. Setiap seni di sana menggambarkan jiwa dan dunia si pemiliknya.Aku kagum *jujur.

Hari itu,kami bertuah kerana di jemput untuk menyaksikan dramatist performance which to me had a big means for our national day.Setiap dari mereka umpama watak dari tahun kemerdekaan.Pada mulanya honestly aku agak blur and wondering what kind of performance their trying to do.Slowly i try to understand it. 

oh,sangat bertuah rasanya hari itu.Sedikit sebanyak dapat aku memahami erti kemerdekaan dan perngorbanan disebalik itu.
elly dah jumpe geng.haha.
bersemangat weh! seni itu sudah lama merdeka.
Woot!! don't touch laaa.
Woot..woooot!! elly nak curi beca.
Again,tangan tak sampai.hehe
cari handpone dalam beg,padahal dalam poket.hekhekk
see,art is everywhere.
even with kids drawing =D
my favorite photos of the day with simple outfit. yelah after that singgah pegi jogging kan.hehe Thanks elly for capture this photos =D

seni itu dimana-mana,
jiwa kita juga seni.
seni yang kita harus ukirkan.
percayalah seni itu indah dan bererti
walau seburuk beast atau cantik beauty
ianya tetap sebuah seni.

^-^


No comments: