Thursday, September 6

Fashion inspiration : Burung kakak tuaaa...a.k.a parrot bukan carrot.



Pernah tak korang image how inspiration can bring us to unexpected things,like today actually myra nak story lah sikit about trip to zoo taiping but finally its end up to this post.hehe. Dalam banyak-banyak animals at zoo taiping i really love parrot or shall we call it Burung kakak tuaaa...cer nyanyi sikit " burung kakak tua..hinggap di jendela..nenek sudah tua giginya sudah tinggal dua....lalalaaa " hehe ntah betul ker idak lirik lagu tu.Dah lame laa tak nyanyi last time zaman tadika.hekhekhekk 
Ntah kenapa myra admired giler kat parrot tuu,nak kata cute? hurmmm banyak lagi animals yang kiut ciuttt kat zoo tu.Kalau dah otak jenis suke berexperimentasi ginilah jadinya,macam-macam question muncul.siap ade color-color lagi haa.finally terjawap jua, just because the colors and wings.hehe. So,myra pun rajin-rajinlah pi googling this fashion style.Gotcha,Alexander Mcqueen collection was been inspired by parrot.Giler awesomeeee..*terngaga sekejap.
meh terngaga bersama-sama tengok pictures ni.
Ok,dah tutup-tutup..kang masuk lalat satu hal pulak.heeee ^-^ nak continue korang punya terngaga tu sila lah ushar video diatas.Warning, lagi panjanglah ngaga korang.hehe.anyway myra tatau lah cmne nak besarkan video tu.anyone?
Not only that, parrot prints ni pun giler cool.
Three prints entitled Parrot, Hair Dress and Dry Clean Bag Surface to Air & Solve Sundsbo works collaboration.
wah dapat sehelai pun dah okay ni.hehe. karya-karya sebegini rarely to find it. Nak culik lah parrot kat zoo pastu cabut bulu-bulu die tampal kat baju.hahahaaaa *gelak jahat. Haaa,sangat kejam! tak pasal-pasal aku kena cop 'Myra the Birds abuse' !
haaa tak moooo..tak mooo...
please ignore noob face tu,sila lihat parrot di atas yee. * baik punyer posing tu.

8 comments:

IFA Athirah said...

awk pn dpt inspiration drpd parrot kah?haha..coool...

Myra Abdullah said...

ifa : haaha.tu coincidently je teringin nk pkai rainbow colors,sekali p zoo..hehe

haz said...

wahh. nicee~ pling suka yg printed tee warehouse tu! <3

Myra Abdullah said...

haz : cantik kan =)

Aesya Zealous said...

woww parrot. chantekk

MéuzAngelo™ XXIII said...

tinggal paruh je tak buat skali.. hehe

Myra Abdullah said...

Aesya Zealous : ^-^

Myra Abdullah said...

MéuzAngelo™ XXIII : hahaa betul!