Sunday, July 22

Tawakal =)

Salam semua =)


this is quotes that coincidently aku terjumpa masa nak kemas rak buku. its actually on notepad aku and BFF mase sekolah menengah.Dalam notepad nilah kiteorang merepek meraban.haha.somehow terbaca this quotes.Bila diamati balik..its very meaningful and seakan memahami situation aku.=.= 
Betul! kita harus sentiasa bersemangat menempuhi hari yang mendatang.
Yeyeyeyeye!! semangat dah maiii ni.hehe

sakit tak menghalang untuk kita menjadi lebih bersemangat,kan? Setiap sakit pasti ada ubatnye.so apelah nk risau lebih-lebih.Doktor zaman moden ni semua teror-teror.hehe. 
Myra ingat lagi,kata-kata seseorang.." sakit tu Allah swt bagi,untuk kita ingat kat dia.Dia tak bagi kat hambanya yang tak mampu untuk menanggung...sebab Dia taaauuu yang kita boleh tanggung laaah Dia nak uji bagi banyak tambah pahala dan buang dosa."
and..
 ‎"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya" (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

from classmate yg sgt prihatin.thanks long =)

bila dipikir balik...ermmm
memang betul kan..
aku je yang TAK SEDAR! huh! =.=' apelah..

pucuk pangkalnye,kita dah usaha..sekarang time for tawakal to Allah swt.
insyallah,everything gonna be fine.
tambahan lagi bulan puasa ni.doa lagi mustajab.hehe

honestly, i'm very thankful cause have a lots of best friends that always concern and supportive. Mereka adalah kurnia dari yang Esa demi menyerikan lagi hari-hariku didunia ini.Disamping family tercinta yang sentiasa disisi.

Alhamdulilah yaa rabbal =) *big smile


ok,those photos tade kene mengena dengan ayat karangan bahasa melayu tungang langgang diatas yee =)

this is some sketches from my boss.its beautiful that why myra capture this photo.perhaps i'm gonna miss them =)

fantastic artwork yang menghiasi studio.

from CLEO magazine. Attracted to the title " 7 step to a happily ever after " sape taknak kan.hehe

huwwaaaaaa...Kristen stewart! lazy eyes.when i had a lazy situation and noob face,i'm going to remember her eye.hehe *so kuyuuuu laa.nasib baik cun =D

trying different tone =) dah lame tak syok sendiri citernye.hahaha.


semoga setiap dugaan dari Nya dapat kita tempuhi bersama dan penuh bersemangat.insyallah =)

this pictures taken by kak farah..time shooting iklan mengundi kat damansara. What a day..follow boss.Jadi budak wardrobe yg sgt penyabaarrr..kan..kaan..bosss..

"saya sudah boleh mengundi"





3 comments:

Fyzal said...

betul.tawakal. mengharap pada manusia belum tentu ada hasilnya.

Myra Abdullah said...

fyzal : itulah yang sepatutnya kita lakukan..kan.=)

insyallah =)

My style,my life and my soul said...

Betul tawakal :) :) And nice photos too...

XoXo

http://meiszaecha.blogspot.com/