Sunday, July 15

Alahai Sikap..


revolusi kehidupan.
yeke.
ermm..
revolusi sikap kot.

this few day aku baru sedar yang sebenarnya kehidupan itu sesuatu yang baru. Ntah kenapa lately aku terasa tak bersemangat and nak lari dari realiti. Since my practical day, aku tercari-cari apa arah tuju aku lepas ni.Pada mulanya my thought that maybe i can worked here after this, after a weeks here. Errmm i dont think so. *hilang arah.
perasaan yang sama aku alami apabila ingin membuat keputusan demi masa depan *heh,macam buat karangan plak aku rase.hiihiii.

semua ni angkara SIKAP or behavior. Kena ubah or biarkan saje.
'salah sapa,salah diri sendiri la kan'
haii teringat ayat perli seseorang.*makan dalam kot.haha.


teringat pada kata-kata seorang sahabat sewaktu di uitm dulu. 'kenapa cepat sangat berpuas hati? sampai bila nak maju kalau selalu berpuas hati dengan apa yang ade' seriously aku agak lambat pick up sikit maksud dia. by then,aku terfikir.She's right! untuk berjaya kita perlu ada perasaan ingin lakukan yang terbaik dari yang terbaik. *patutlah die selalu dapat dekan every sem.huhuu.
fikiran aku merewang jauh saat aku try find my old self. Revolusi dari sekolah rendah.sekolah menengah.universiti ke kolej and now. giler different. but when thinking about all the past time..i realize that a lots of things yang tertinggal.My bad!
Honestly, i'm a shy person. to starting somethings..i'll not be the 1st person.Sometimes its too melampau..
disebabkan sifat penyegan or can i say over shy ni lah. I thinks i had leave a lots of beautiful and awesome things. bukan ini saja,my weakness.
aku pernah ada angan-angan nak jadi pengacara.haha.*sila ketawa.
sebab member rapat aku pon gelak lepas baca top 5 senarai cita-cita aku.hehehe.
~ala bak kata mak,tak salah nak berangan tapi jangan sampai jadi macam mat jenin sudah.hehe.
*tuh yang sayang mak lebih.hehe.
 i'd have a lot but for me.this weakness is normal for a girl like me. Naluri ini sentiasa ada pada setiap insan yang bernama hawa. But you know what, sifat penyegan ni pun ada kelebihannya.

*** Menurut Dan Shelter,pengasas Anxiety Support Network sifat pemalu juga ada kelebihannya.Kamu akan lebih mudah mendapat kepercayaan berbanding individu agresif dan peramah.Ini kerana imej baik yang dipaparkan si pemalu dilihat sebagai ciri yang boleh dipercayai. Atas sebab ini ramai golongan pemalu yang tampil sebagai pemimpin dan individu berpengaruh seperti Alvert Gore,Presiden Amerika Syarikat ke 45 dan David Letterman,hos TV terkemuka.***
-copy from Lisa Magazine.

this is my promise,i'll try and keep try to hide this over shy symptom and be confident! 
so guys and babes let be confident and go further!
*Myra dah semangat ni.hehe


haha.seen this car,teringat time nak pergi shooting iklan kat damansara with k.fara and sha. Hampir full space letak all the wardrobe things.hehe.

miraaa....myra.....WAKE UP laa.this is Mira Hong Kong laa.jangan perasan ,boleh?hehe

try some brave things,maybe? hehe.turban style after all this trend dah lame keluar.haha. its ok,i'd like it! 

thanks to K.fara and Sha,cause always become the supportive person demi menghadapi hari-hari practical.


Event though, i'm not the best in everything *em. But friends,thanks for always be there for me and i'll keep trying to be a good person and yet the best.insyallah.

whatsupp? haha


sincerely,
Myra Abdullah

9 comments:

Rara Nasiha said...

Ehhh ehh one of your friends tu muka macam Mimi One Nation Emcee pulak. hihi

Myra Abdullah said...

hehe..ramai dh yg ckp cmtu..
hehe..

Aesya Zealous said...

huhu tu la..kdg2 kite ni segan tak bertempat. kene perbaiki diri. tingkatkan keyakinan. myra boleh!! :)

Kuiz Quiz said...

wah, cantiknya posing.
best of luck sis.

Myra Abdullah said...

Aesya Zealous : hehe thanks awk =)

yeye sy boleh.hehe


Kuiz Quiz : hehe.segan pulaak rsenye.huhuu.

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaa

Siti Arfah said...

Moga trus brkeyakinan dlm mnghdapi hari-hari mndtg :)

Siti Arfah said...

Moga trus berkeyakinan mnghdapi hari mndtg. :)

Myra Abdullah said...

bloghok : ape wachaaa ni.hehehe..
Siti Arfah: insyallah.thanks dear =D