Sunday, July 29

Photography : Malu-malu merpati


Assalamualaikum semua..hehe
salam 1 Malaysia =D


seminggu tak update blog.jiwa meroyan-royan.haha. mane taknye terpisah a while dengan laptop tercinta,pergi mengubati diri.hehe.Alhamdulilah semua semakin pulih.amin.ya rabbalaminnnn. sejak mendiamkan diri seminggu yang lalu.haha *ceewaahh,macamlah berbulan bertahun bawak dirikan.hekhekkkk
banyak benda myra nak buat.
haha.
tak buat-buat gak.heh!
salah satunya ni hah laa update blog.finally!!!!! 

tetibe ade bling-bling kat mate.

alkisah,
nak citer pasal ni hah,gamba kat bawah ni.
myra capture kat studio molec.ntah macamane dok godek-godek langsir kat tingkap ternampak ada burung merpati main-main kat luar tingkap.Dalam hati,'cantiknya merpati ni' dekat 2 minute gak tenung merpati tergedik-gedik. tetibe mate terpandang kat bahagian hujung tingkap. 
'eh ada telur laa'
terus pergi ambik camera and capture!
tapi 

hampeh!

merpati tu segan pulak.

malu-malu merpati lah tu.

dier gi terbang kemane ntah.so,taknak wasted time myra capture la telur-telur merpati tu.
selamba badak jee aku pi bukak tingkap studio.kalau boss tau maau kene marah.mane taknyer studio tu tingkap 4 kalau jatuh die jugak nak menjawapnya.Kawan-kawan jangan tiru tauu.jatuh kang satu hal.dah la bukak tingkap pastu panjat sekali.haha.memang cari pasal citernya.
hehe.

hati ni tak puas selagi tak dapat gambar merpati tu.
so myra tunggu.

berjam gak la.

last-last cam nak give up dah ,gi tengok jap kat tingkap.

hehe.GOTCHA!

dapat gak satu.hehe




hehe.inilah hasilnya =) tak puas tengok? korang click je image tuu.
lepas dari haritu.myra selalu tengok merpati tu dok mengeram telur die.hehe tunggu mase je nak tengok baby merpati.





7 comments:

Fyzal said...

seekor je ke merpati tu? mana partner dia?

LiL Princess said...

Haha sanggup eh tunggu ? Hihi

Myra Abdullah said...

LiL Princess : huu..minat punya pasal.sanggup!hehe


Fyzal : ermm..ade 2-3 ekor lagi.
tp yg dtg seekor ni jee.sb die nk mengeram.huuhu

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hehee ;) cantik gmbr capture tu ;) burung merpati tak sabar nak tunggu anak dia kuar tgk alam ;)

Myra Abdullah said...

вʋввℓɛ ρσρƨ : thanks =) haah.sy kacau jap die nk mengeram.hehe

Eny Yusnizar said...

nice photos.

Myra Abdullah said...

thanks eny =}