Wednesday, January 18

Kawan lama dan Pasar Malam punya story.

Assalamualaikum y'all =D
happy Wednesday and happy posting Wednesday wordless#.

tajuk besar malam ini,
Meet old friends.
like accidentally  terjumpe kat pasar malam...

WHAT WOULD YOU'RE REACTION?

adakah seperti ini :

1) "biase-biase je..pandang dan senyum jer"


2)"sentuh bahu die,sembang sat dengan die..yelah lame tak jumpe.kot-kot dah jadi OKB ker.huhu"


3)"alaa..buat dunno jelah.buat per nak tegur die.die pun ignore aku je,huh !"


4)"eeh..seganlah nak tegur,tengok die bergaya sakan..aku pulak selekeh jee.Nanti die buat-buat tak kenal bertambah malu aku.."


5)"mestilah happy giler,siap loncat-loncat lagi..peluk die.walaupun die tak se-excited aku.tapi aku tak kisah.sebab die kawan lame aku "


Each dialog above had own reasons and reaction such as,
1st dialog..bende yang selalu kita buat bile jumpe kawan lame yang tak berape rapat ataupun kenal sebab 1 sekolah kan?

Manakala 2nd dialog pulak, hal ini akan berlaku kalau kawan lame tuh satu kelas dengan kita ataupun satu group discussion or satu tempat keje..ni kira rapat suam-suam suku laa.

Yang 3rd dialog pula, akan berlaku kerana berkemungkinan kawan lame tuh...pernah jadi old enemy atau memang enemy dari sekolah lagi.

Selepas itu,yang 4th dialog pulaa..die nak tegur tapi sebab faktor luaran yang terlalu menghalang jadi better say hello dalam hati jee..hal ini akan berlaku bila,kawan lame yang mungkin pernah rapat tapi tetibe rengang atas sebab-sebab tertentu (masalah ini ada macam-macam halnya). bila dah jumpe jadi segan nak tegur,tambahan lagi kawan lame tuh alamak punyelah meletop ke baabooom macam scha alyayah dah tu jalan pulaaa dengan boyfriend macam awal ashaari..tak ker pikir 10 kali kalau nak tegur.hehehe

Dialog yang last sekali ini, memang berlaku lah kalau kawan lame tuh pernah jadi best friend/closes friend/teman mandi sawah same-same/geng naughty-naughty time sekolah dulu siap dah biase check in check out bilik disiplin sekolah lagi.haha.Kalau korang yang memang type slumber yaaa-yaaa..mesti buat lah bende ni tanpa korang realize.


Cuba korang kenang-kenang balik macamana reaksi korang bile jumpe kawan lame kat pasar malam?
kalau dah ingat,sila laaah senyummmmmmm....sebab,kita sebenarnya melakukan benda yang sama sesame manusia.Ini lah lumrah kehidupan.Jadi nikmati dan hargainya =D


hurmmm...
sebenarnyakan..aku baru lepas jumpe boss lame tapi kenape ntah aku lakukan perkara dialog 5.haha.
*mungkin sebab die boss paling sporting pernah aku jumpe merangkap kakak terangkat aku.haha.(^0^)

rindu waktu gurau-gurau macam ni haha.kan Boss =)


Happy reading pals =)

9 comments:

Encik Troll said...

Bersahaja dan dapatkan perbualan ringkas tak ada? Tapi yang penting tegur. Baru nampak kesopanan orang Melayu itu ye dak. :)

myra abdullah said...

ya-yaa betul tu =)

Amierah Nabillah said...

hehe :D kita suka buat reaction no.5 tu :P heeee

Aini Azman said...

ngeeee tpi kan sy selalu buat2 tk nampak,.hehehe

myra abdullah said...

Amierah Nabillah:huhuhu..nmpknye perangai kite ade samenye...hihihi

myra abdullah said...

Aini Azman :biase laa tuh.konon-konon tak perasan kan..hihiii

ieda said...

ekekek setuju dik
hurmmm adakalanya segan pun ye .. last2 buat donoo ;)

myra abdullah said...

ieda:akak, hehe..tulah bile dah lame tak jumpe.jadi segan kan =D

myra abdullah said...

ieda:akak, hehe..tulah bile dah lame tak jumpe.jadi segan kan =D