Wednesday, December 28

Tak berbaloi menanti someone yang tak pasti.

salam sahabat-sahabat bloggers.

pernah tak korang menunggu someone ?someone yang special .

tapi tiada kata putus. maksudnya tiada kepastian samaada penantian itu berakhir dengan happy ending.
hey this not fairy tales but this is reality. Apa perasaan korang if someone yang korang tunggu tu actually never thinking about you. Honestly,it hurt right? ala jujoq jelaah toksah nak muhung-muhung.

selain dari rasa nak marah,nak bunuh-bunuh someone tuh pun ade kan,pastu nak suicide ala-ala dalam filem laa.. apa lagi bende yang boleh gambarkan perasaan korang. kalau stail budak sekolah sekarang, conteng-conteng kat wall facebook bagai nak rak. semua lingua franca terkini dan short form keluar, alahai...

time-time tuh laa dari mamat kental tetibe jadi mamaat jiwang, layan lagu ombak rindu pulak. haaaaiii..memanglah geram orang yang kita sayangi rupenya sebaliknya. tapi kena tengok jugak 'why and why he/she ignore and doesn't reply your love'  Maybe cause of yourself,yelah kot-kot korang ni tak suka mandi ker? kot-kot korang ni jerk ker? but kalau sebab korang ni tak lawa/hensem.lebih baik ignore and kick out je someone tuh!

tapi kalau sebab dia dah ada yang lain,orang yang disayangi. why not korang let go jee someone tu. mencintai tak semestinya harus memiliki dan berundur tak bererti tidak menyayangi.

penantian yang bertahun-tahun itu mungkin satu penyeksan,but dude..dear think positive! ada sebab kenapa Allah SWT tidak memberi dia pada kau ,insyallah Allah SWT akan memberikan someone much better!
and believe me,someone yang korang tunggu tu pon sebenarnya nak korang BAHAGIA macam dia. Tapi bukan dengan dia.

yang penting jangan berdendam sebab nanti dendam tuh makan diri. Just think rationally..korangkan dah besar,belajar pulak tinggi-tinggi exam straight A's pulak tuh..(jealous tau!) Pastu jangan tunjuk yang korang desperate sangat kat someone tuh or nyusahkan diri sendiri.
pergi melantak berkilo-kilo nasi,KFC, MACDONALD,PIZZA HUT and so on laaah.memanglah sedap time tengah makan tapi lepas tuh berat mendadak naik datang pulak penyakit pelik-pelik.NAK KER?

Apa kata korang spend time korang yang pricey tuh dengan buat aktiviti sihat.Sekarangkan goverment dok sibuk promote kempen kesihatan..hah! join laaah.

alaaa...lagi baik korang tunggu si tulang rusuk atau si penderma tulang rusuk korang (a.k.a future husband/wife) dan berdoalah selalu agar mereka adalah yang terbaik untuk korang! insyallah.

lagi best baca buku and berangan, yelaa nak bela jerawat-jerawat comel kat muke..huhuhu =D

anyway guys, jika dia bukan untukmu redhalah bahawa dia untuk yang lain.

7 comments:

mysara said...

yup..nk wt pe kn...
6t akn tbe masanyer gk..:)

Jo Qusary said...

Pernah melaluinya... then I accepted my cousin's proposal.

^^eKaTiKaH^^ said...

Betul tak berbaloi.. Kite tunggu tp xdpt ape2 bt ape kan..hee :)

myra abdullah said...
This comment has been removed by the author.
myra abdullah said...

JO QUSARY :insyallah your cousin akn jd suami yg terbaek.amin =D

myra abdullah said...

MYSARA : yea akn tibe msnye gak and insyallah kite akn bahagia.amin =)

myra abdullah said...

EKATIKAH : mmg tak berbaloi..rugi jer wasting time on that kan.=)