Thursday, December 29

Cool ker ludah merata-rata ni?

salam sahabat bloggers and readers.

cool ker spit around ini?
cool ker kunyah-kunyah chewing gums pastu ludah merata-rata?

alahai kawan-kawanku,
janganlah buat macam ni..TAK COOL LAAA..=O
seriously, benda ini tak elok tau. korang suka-suka hati jer buang chewing gums tuh kat jalan..pastu orang terpijak.. stupid..Dumb..dammm laa 'termaki pulak' aadoooi kan dah dapat dosa free tu.
lain pula citernye,kalau yang style suke tempek-tempek kat wall orang....buruklah!!

meludah sana sini,makcik pakcik tak eloklah kalau budak-budak kecik tengok nanti dieorang ikut tau.
"eh,abg nape pergi ludah macam tuh kt jalan"
"tuh!! ayah pon ludah macam tuh...boleh jer"
HAH! kan...budak sekarang dah pandai tau! semua orang dewase buat,semua dieorang nak buat....
trylah korang tunjuk bende elok-elok kat dieorang,baca buku ker? mengaji Al-Quran ker?hihihi

satu hal lagi,memang myra tak gemar lah tengok..
dok tengah drive elok-elok (focus gile laa konon) sekali kat traffic light tuh,adelah sebuah drebar teksi ni..
bukak tingkap jer...tuuuuuuiiiiiiil..(ludah ke luar). ape kes tuh? dibuatnye terludah kene kereta orang sebelah..
then kereta orang sebelah tu pulak kereta mercedes.tak ke hal lain pulak.

ingatlah wahai kawan, jangan buat benda yang bagi korang kecik punye hal..
dibuat pulak kene masanye..bende yang korang anggap kecik boleh jadi besar tau. Budaya SPLIT AROUND ini tak patut di amalkan dan dibanggakan...tak manis orang tengok laa.
bersyukurlah government tak buat undang-undang macam kt singapore. tak pasal-pasal korang kempunan chewing gums.yelah nak buat mouth exercise kan =)
but..bile nak buang sisa chewing gums or kahak tuh..buanglah ditempat yang sepatutnya macam Toilet.

saya dengan ini mengaku sangat-sangatlah benci kat orang yg suke spit around ni! huh! soo disappointed!
dengan ini,silalaah behave yee..^-^

happy reading people and jangan ambik hati andai saya tersalah bahasa.

16 comments:

Nalisa Syahira said...

fuhhh , gila tak cool org meludah merata , gila menyampah .

myra abdullah said...

tak cool kan =D

Paris Lipton said...

kan....kalo telan lagi kool....
kuikuikui

myra abdullah said...

haha..kalo sedap telan laa..hihihi =)

Apih El Nino said...

Orang yang buat tu mesti rasa cool giler kot. Hahaha.

myra abdullah said...

yelah kot,sb tu dok syok buat kot.huuu

^^eKaTiKaH^^ said...

itu org takde adab..ingt tempat dye nak ludah suke2 hati.. --'

mysara said...

geli kot...

Amierah Nabillah said...

hehe. memang geli sangat T_______T malang betul sebab selalu ternampak orang meludah

myra abdullah said...

^^eKaTiKaH^^ : betul tuh,ntah apelah nk jadikan.huuu

myra abdullah said...

mysara :eeii mmg geli sgt...huhu
Amierah Nabillah : itulah,myra pon slalu nmpak.nk tegur nnti kene mara/maki..sedih..

shazzy :) said...

kalau kat sini, ludah tu perkara biase je T__T

myra abdullah said...

shazzy: huhu.napelah jadi cmtuh.=(

Cliff said...

OMG I really like your yellow kitten heeled shoes, so cute :D

CROP.CRIP.CROP

myra abdullah said...

Oh cliff..thanks =D

Anonymous said...

Certainly. I join told all above. We can communicate on this theme. Here or in PM.
Merry Christmas! :)