Thursday, November 24

Zaman Dooluuu-dooluuu.

salam readers,

mengimbas kembali saat dulu-dulu kadang-kadang memberi senyuman =) dan kadang-kadang memberi tangisan =(  IYE DAK ?terutama bila teringat zaman kecik-kecik.hehe dengan slumber jer mandi kat sungai tak pakai baju just pakai seluar pendek jer.try buat sekarang,memang cari pasal lah jawabnye. Apabila di kenang kembali dimana kita saat itu dan di mana tempat kita berpijak sekarang sudah pasti berbeza suasananya dan keadaannya.sebab,dulu kita kanak-kanak lagi tapi sekarang dah besar panjang maaaaaacam galah panjang.
Cuba kita lihat bagaimana ragam kita disaat itu,adakah masih sama atau berbeza?hey mestilah ada bezanya,jangan nak tipulah no-no-nooo..dulu hisap jari slumber jer macam hisap lolipop.tapi sekarang ini nak hisap lolipop pon cover-cover.yelah dah jadi anak dara ^0^

Masa berlalu terlalu cepat,cepat sampai tak terkejar.Perkara yang telah ditinggalkan dan ditinggalkan masih disana.adakah akan dikembalikan.Jika dikembalikan,masihkan ia dalam keadaan yang sama atau mungkin berbeza.Setiap manusia dikurniakan 24 jam sehari adakah kita sudah gunakannya sebaik yang mungkin.Aku percaya tidak semua yang menghargai masa itu sebab aku juga menyesal akan kehilangaan kurnia itu.Almaklum Dunia kini tidak lagi dizaman kuno tapi masih ada yang berfikiran kolot.

Hidup didalam era globanisasi ini  dan penuh kemodenan ini membuatkan ramai yang angkuh dan bangga dengan apa yang mereka miliki,sedar atau tidak mereka telah melakukan seperti ianya perkara BIASA.'kau pakai Mercedes,high heel jimmy choo,iphone selalu ditapak tangan,makan kat tempat berair cone  jer,laptop 4 biji.Waaah! bahagianya hidop kau!' Yang ada segalanya akan dikagumi dan diagungi,mengapa tidak kita bersyukur akan kesederhanaan milik kita.kesederhanaan dalam budi bahasa dan amalan harian.bukankah'BUDI BAHASA BUDAYA KITA'.

Sudah ramai yang menjadi hipokrit didalam perhubungan,persahabatan dan ikatan silaturahim.Bila dah hipokrit dalam kehidupan,rase-rase hipokrit tak kita pada Pencipta ?Percaya atau tidak,kita sebenar hipokrit dengan diri sendiri.Keinsafan itu hadir seketika,hendak ambil sebagai negatif atau tidak its up to you lah kan.Alangkah beruntungnya seseorang itu apabila Allah sentiasa memberi peringatan dan keinsafan pada Hatinya agar dia tidak tersasar.Taknak ker jadi macamtuh? Haaaiii rugi benar kan.

Aku percaya setiap orang ada kisah zaman hisap botol susu,zaman kene pergi mengaji Al-Quran,zaman tengah nak UP,zaman nak capel-capel and So on lah.hihihi.Dan aku percaya jika ada diantaranya meninggal kesan pahit tapi pasti ada sedikit madu dicolet kan.~madu lebah sekarang ni mahal benor and susah nak dapat yang pure!

Rindu pulak zaman Dooluu-dolu.heee~

walaupun ketinggian ku sudah hampir ke bumbung bende alah ni,still gak nak nak naik.kenape kecik jer tangge tuh.*taksedar diri benor.

budak kecik yang tak seberapa kecik.=0

Nak jugak!!!! balik melantak salad buah ni.SEDAP!!! BITW (best in the world)hehehe



Happy reading peeps,may god bless you always ^-^

4 comments:

Vivid Virginia said...

So lovely photos... :)




White Honeyr

myra abdullah said...

hehe =) thanks dear.

zaty said...

gorgeous!hee..cantik heels. :D

jom singgah
http://hisomi.blogspot.com/
thanks dear ;)

myra abdullah said...

hehe.thanks zaty.
simple jer wedges tu black plain.
=)