Wednesday, September 7

TUTORIAL PHOTOSHOP 1

salam readers,
hari ini myra nak buat tutorial photoshop untuk pertama kalinya.PERLUKAN SOKONGAN ANDA!
myra tidaklah sehebat sifu-sifu seperti Kak ayu dan cik Dil,saya budak baru belajar.andai salah tolong tunjukkan.
diatas minat yang mendalam dan sokongan dari kawan-kawan yang suke request gambar untuk diedit,myra bersemangat penuh jati diri ini nak buat tutorial! Yay,cam tak percaya pulak dapat buat ni.hehe.

malaslah nak membebel banyak-banyak.

 TUTORIAL PHOTOSHOP : PLAYING WITH LIGHTING


JOM start the new journey! yeeeeaaaaah!

STEP 1 :

  • BUKA PHOTOSHOP *pastikan anda ade software ini taau.tak kisahlaah cs3 ker 4 ker..
  • FILE - OPEN- GAMBAR ANDA* gambar anda yang cantik melecun tuh yang nak di make upkan lagi.hihi.


 myra pilih pic teddy kesayangan myra ni..hihii

STEP 2 :

KLIK 2 kali pada LAYER yang ada simbol 'LOCK'.supaya di 'UNLOCK'



STEP 3:

IMAGE - ADJUSTMENTS - BRIGHTNESS/CONTRAST
set Brightness  +47
  Contrast  +89
OK



STEP 4:

FILTER-RENDER-LIGHTING EFFECTS


ini hasilnya.
eeeyh..belum habis lagi.huu


STEP 5:
IMAGE - ADJUSTMENT - PHOTO FILTER
FILTER - DENSITY  85 %


STEP 6 :
COLOR PICKER - SELECT PURPLE COLOR #(fd30c5)
OK



 STEP 8 :
SELECT GRADIENT - mode :COLOR BURN-opacity : 90%




DONE!!



kalau nak cantik lagi letak lah some word,quotes ker,name boyfriend ker..oopps..hihi gurau jer.jangan marah nanti cepat tua. ^-^

MACAM INI,

NOTE : kalau tak faham,jangan lupa tanya tau ^-^


4 comments:

Deema said...

this is supper cute<3 loved the tutorial thanks for sharing

SweetLikeWhat said...

tq sharing..nice entri dear :)

myra abdullah said...

thanks a lot dear,Deema and SweetLikeWhat.

nice to shared with you!

Amelia Sari said...

Good tutorial. Me likey!! :)
Waiting for the next ..