Monday, September 5

Tanjung Dawai and Mak Jang House

Assalamualaikum y'all!!

hah hari ini dah isnin,huhu cuti raya sudah habis..but myra stil continue my cutilah *demam tidak surut lagi,kejap on..kejap off.'dah macam suis lampu pula.hihi'
demam-demam gak,blogwalking is always! yeah!!.
bloggers sekalian! pernah dengar tak tanjung dawai,kedah.hurm,kalau tak pernah dengar its okay.tapi siapa anak utara especially kedah mali mesti pernah dengar this place.one more things,siapa yang layan lagu Cinta pantai merdeka pun mesti tau nama tempat ini."indah pandangan permai,di situ tanjung dawai..terkenang peristiwa cinta kita terurai....."  begitulah liriknya.hihi.

sebenarnya Tanjung Dawai is my mother village.hampir setiap tahun we'll 1 family akan balik kampung tapi tak lama just a few days for celebrate Eid.ramai yang datang tanjung dawai ini sebab nak beli ikan masin,ikan bilis dan makanan kering yang lain.ada juga yang datang saje-saje,yelah pantai merdeka pun dah dekat!

next things,visit my mak Jang house at kampung nelayan.best-best,but mostly my cousin takde kat rumah cause dieorang keluar merayap yang tinggal hanya cousin yang kecik-kecik and anak buah jer.
* layan dieorang main games zombi,hihi. 'eeyh,mak ngah myra ni sibuk jer'.
myra pun suke main games zombie tuh.dah menang pun.hihi*bangge jap. tak lupa juga tengok keadaan tok (my grandmother) die dah uzur,senile juga.even aku cucu die ni pun tok tak ingat tapi aku tak ambil hati sebab di usia tok ni perkara macam ni memang dah biasa.sedih tengok keadaan tok,terfikir sejenak 'macamana nanti keadaan aku diusia tua nanti,adakah senasib tok atau...masyallah'.my mum pula meleleh airmata tuh dah memang tak boleh control lah.
Pastu,makan-makan kuih raya..kek coklat dan ubi kayu rebus? hey,mak jang sediakan special dishes ni tau untuk kiteorang.bukan selalu dapat makan ubi kayu rebus.kat KL susah nak dapat dishes cam ni.SEDAP wooo!!belakang rumah mak jang ada rabbit laa,tetibe teringat kt my rabbit( gebu,montel,cute and chipsmore)huhuhu.

here there are photos from me,


my outfit for that day : creamy shawl by mum/summer top from forever21/inner/black maxi skirt from jalan TAR/ bags by burberry /high heel from elena.





some words,

note: tetibe teringat pada someone,'mak cakap kalau rindu kat seseorang,berdoalah akan kesejahteraan dia agar dia sentiasa bahagia' ^,^

4 comments:

eqbalzack said...

salam,
abg eq suka gambar yg ke-2 tu..menarik dan nampak classic!

myra abdullah said...

wsalam..hehe
thanks abg eqbal!!
^-^
*blushing ni.hihii

Wawazzup said...

wahh patut la excited semacam ja an haha abg eq komen dowhh haha

myra abdullah said...

hehe..biaselaah 1st time.
bukan selalu..huhuu