Sunday, September 11

Pattern Overlay


 salam readers,

Okay peeps,this TUTORIAL PHOTOSHOP sambungan dari ENTRY INI.
"PATTERN OVERLAY"
cara-cara untuk letak corak didalam tulisan.myra taau mesti korang suke tengok words yang comel-comel yang selalu letak header blog, right?
so myra nak sharelah camner nak letak corak-corak yang di ingini kat dalam tulisan.
before start this tutorial,korang kene SETTLE kan TUTORIAL PHOTOSHOP 2 dulu,kat SINI.
kalau sudah selesai dengan tutorial tersebut,ataupun korang memang dah tahu nak buat bolehlah straight to this tutorial yeee dear.^_^



STEP 1:
OPEN PHOTOSHOP - FILE - NEW (ikut kat bawah ini.ataupun SUKAHATI korang yee..)

          

STEP 2:
double click kat layer - Click horizontal type tool - taip WORDS /PERKATAAN DIKEHENDAKI.





STEP 3:
Right CLICK kat layer - pilih BLENDING OPTION - CLICK PATTERN OVERLAY




CLICK kat pattern and pilihlah pattern yang korang sudah upload and suke!

DONE!
inilah hasilnya.

kalau korang nak continue design pun boleh.IKUT KREATIVITI ANDA!


NOTE : untuk keterangan lanjut SILA COMMENT YEA!!!


2 comments:

NaRuFiQ said...

errr...mcm best je photoshop ni

myra abdullah said...

best..best! try laa..