Thursday, August 4

how dare you 'gigit' me!

salam readers,happy ramadhan ^-^
terkejut with my title?hehehe..jangan fikir lain okay! the things that i mention 'gigit' is *mrs mosquito*.kurang asam jawa betul sedap-sedap jer gigit kaki aku sampai gatal-gatal tau!

why MRS Mosquito??
Mrs is mention to 'woman a.k.a perempuan' right?
sebab yang mengigit kita semua selama ini,nyamuk betina lar saudara-saudari.

where MR Mosquito?
Mr Mosquito ney jadi househusband .huhuuu.because 'bahagian mulut MR Mosquito tidak sesuai untuk menghisap darah' that why laa,die suruh wife die pergi cari darah.


hurmm..i hated it mosquito a lot,wanna know why?
when i was darjah 6,saya di masukkan ke hospital besar kuala lumpur akibat di jangkiti 'demam denggi berdarah'
huhuu..misery giler time tuh,asyik  masuk air jer dalam badan ni.bergelen-gelen botol air ditukar and the result my stomach 'kembung' huhu.


kenal 'DRAGONFLY'?
a.k.a pepatung..
the truth is,si 'dragonfly' ini adalah agen pembunuh si Mrs/Mr Mosquito and larva 'dragonfly' suke makan si comel jentik-jentik! 


kalau korang nak tahu,penyemburan ubat nyamuk tuh tak delah berkesan sangat! sebaliknya membunuh populasi  si 'dragonfly' ni *kecian die*
siapa yang kita support sekarang? Mrs Mosquito or Super Hero Dragonfly.




here is MRS Mosquito! *hey you,i hated you! huh!!*


owwh,my Hero! i Lap you so much!!

No comments: