Tuesday, August 9

dignity,apa PENDAPAT kamu?

salam readers,
sahabat-sahabat bloggers yang sudi meng' Follow' myra terima kasih banyak-banyak ^,^..why...why...why????? today i felt very disappointed with ' kisah remaja kini'.
tapi myra bangge juga sebab ramai yang pandai dan bergeliga sampai dapat 20A's dalam SPM.

sayang seribu kali sayang,muda-muda lagi 'dignity' seolah sudah tidak wujud.
the saddest part is when i saw younger muslimah yang mane same age with me,berhijab..menutup aurat..tapi berpegangan tangan dengan bukan muhrim.it such as,that was not a big deal! if pergi mane-mane shopping complex this scene was like usual and 'tiada perasaan MALU langsung'
melihat gelagat-gelagat mereka ini, myra terdengar perbualan  dari bangsa lain mengenai pandangan mereka.
sangat menyedihkan!!

yeeaah the couple speak in english, aku admit i'm not so terror speaking in English language,but for listening the conversation its enough for me to understand the motive conversation.
korang semua nak tahu apa pandangan mereka pada remaja-remaja yang ligat dengan 'kegembiraan mereka'.
sooo...pathetic!! serius  malu gile tapi i tried explain to the couple that BUKAN semua yang mereka anggap itu adalah benar.( actually cuak juga,mane tau karang couple tu maki aku.but sebaliknya..dieorang respect myra punye opinion.alhamdulilah!)

sesungguhnya ISLAM itu sangat indah..ajaran yang di ajar oleh RASULLULAH A.S adalah mudah dan bermakna dan kami percaya bahawa tiada TUHAN selain ALLAH SWT.

bila berakhirnya perbualan myra dan the couple,myra tertanya-tanya apa pandangan DIGNITY pada remaja-remaja ini.
bagi korang dignity tu ape?
mungkin SEKADAR..
pakaian? yang boleh di pakai buang..dibeli baru..
makanan?yang boleh dihasilkan dan dibazirkan..atau disimpan..
handpone? yang boleh di top up..
jam tangan?yang digunakan pada setiap masa
atau..
mahkota a.k.a crow ?yang akan dipakai dan diberikan pada yang layak dan halal.

sila jawap!!!

seriously  sedih sangat, kenapa mesti remaja-remaja ini boleh menutup aurat 'malu kalau tayang sana-sini' bagus tu sebab buat seperti yang disuruh dalam islam tetapi kalau buat perkara 'luarbiasa'eehem..ehem..faham-faaham laa.. tu takda pula rasa malu.
haai sahabaat-sahabat intan payung..
adik-adik ku cantik..'boleh pandang-pandang..duduk rengang-rengang..' bertambah sayang'
MALU itu perisai ORANG BERIMAN.
tak nak jadi orang beriman ker? WOOAH..RUGI..RUGI..



okaylaah RENUNG-RENUNGKAN yee sayang-sayangkuh!

hurmm..sekarang myra nak share pasal buka puase!

kenny rogers roasters times square!..huhu kene queue first kalo nk order tempat.

hah! mushroom chicken soup as appetizer..huhu,semua orang dah berbuka baru myra dan ruby dapat soup ni.

suke die dapat Strawberry yogurt *delicious giler*


that my choice! triple sensation..ade rase masam-masam manis and b'gas sikit.* ceh poyo,candid nie*

 here there are! my main menu..seriously high recommended kat korang!

itu ruby punyer!


hah! pelahap abis..en azrul..the driver.hihii.


6 comments:

♥●• Izdiher·•●♥ said...

Your outfit is awesome.Every pic is worth watching.Masha Allah.

myra abdullah said...

its that true dear! thank you..i 'll appreciate it *0*

♥●• Izdiher·•●♥ said...

Yes doll, they are and welcome.

myra abdullah said...

^-^

♥●• Izdiher·•●♥ said...

Myra, you are my friend too :).

♥●• Izdiher·•●♥ said...

I also send you an invitation on your face book.