Sunday, June 19

Lelaki-lelaki dalam hidup Myra

why..why...lelaki-lelaki dalam hidup aku pula for this entry.
setahu aku,tak ramai lelaki dalam hidup aku.hey reader! i'm not lesbian okay.
just i'm not types of mesra alam with man.
just this 1 man yang paling aku mesra alam.
alahai pak lah not Malaysia prime minister tu but (En Abdullah bin Chik) merangkap security guard tak berbayar.
the reality is in my siblings,just aku seorang yang 'close' with pak lah.
no wonder my big brother and liltle sis always said..

"kau kan anak kesayangan ayah"
"asal pulak kau cakap camtuh,pak lah sayang semua lah."
"yelarh but kat ko different anythings kau asked for sure dapat"
"ridiculous jer,kau yang buat pak lah tuh macam tak wujud,whatever he is..he still our ayah"
"blah lar kau,mentang-mentang belajar sampai 'U' "
"enough lar apek,malas nak gaduh dengan kau"

i think from the conversation tuh,you'all boleh describe relationship between me and my big brother.
berbalik to pak lah, he the only father that i had..even taught he not perfect father and husband for my mum.
setahu aku, time kecik-kecik dulu gigi ngogak memang the best aset i had,sharp 10 pm everynight pak lah mesti panggil aku dengan apek.then,beratur macam dekat tadika tuh and go to toilet.pak lak akan pas berus gigi with ubat gigi 'kodomo lion'.( i always eat ubat gigi kodomo lion tu sebab sweet kan) if terkantoi,kene berus gigi twice times.

if aku have badminton training at school pak lah the person always be my victim and be my 'jam loceng'
main badminton jer lebih !but when sampai kat school tertinggal raket at home.
pak lah jugak aku cari.
frist handpone yang aku pakai Nokia 3310 adalah gift from pak lah,excited gile back from school aku buy sim card.suddenly at home i get notes ( angah,adek minta maaf tadi adek main dengan telefon angah lepas tu  jatuh dalam longkang) apalagi menangis berirama lar aku.
cara paklah nak pujuk aku senang jer,die belanja makan jagung yang jual kat pasar malam tuh,
then asal ada pasar malam jer i will call him for 'jagung bakar jangan lupa beli'.
when i start grow up all the memories slowly gone by time,whatever its i always love pak lah.


p/s: appreciate your father~HAPPY FATHER'S DAY!

4 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

sedih plak baca.. huhu~

slmt hari bapa kt ayah myra.. ^_^

miszlalieto said...

thanks friend ^-^

mazeermohamad said...

Kim salam kat Pak Lah erk! hehehe!

nice blog! follow! apesal x dapat nak cakap kat shout box? :'{

Just For You! Puisi Indah Untuk Sahabat..!

myra abdullah said...

huhu..okeyh i will..
oowh..baru perasan yg shoutmix tak b'fungsi..
thanks sb bgtaw..