Thursday, May 5

selfish!


hurmm,macam biasa lah kalau ayah aq kene shif malam comfirm balik pagi.hari ini aq jadi driver mak aq.
haiiii..jalan kat sentul tuh! punyalah JAM~!
where's the police traffic??
belum masuk shif lagi ker?
elok-elok mood aq happy pagi2 ney dah spoil.
semua orang turn to be selfish~sebab nak hurry pergi kerja kan..
especially yang kerja jauh.
ragam parents yang hantar anak-anak pergi sekolah pula satu hal nya.
sesuka hati jer parking kereta tepi jalan.
mentang-mentabg bayar cukai jalan.~eeyh..ada kene mengena ker?
tuh salah satu penyebabnya JAM~
bukan itu sahaja,ada gak yang langgar traffic light.tak sabar-sabar sangat.
kang kalau kena langgar.bertambah jam lagi.
jalan kat area sentul tu bukannya besar mane.nak jugak parking tepi tuh tambahan lagi kat area pasar tuh!
menyirap betul!!
sedar-sedarlah wahai pengguna jalan raya.
kalau kereta korang kene langgar jangan nak kecoh dah!
korang sendiri yang cari masalah.
hah~ bile aq dah hantar mak kat tempat kerja,baru ada police traffic bertenggek kat sebelah traffic light tuh.
patutlah dah clear sikit jalan.
tahu tak betapa pentingnya police traffic ni time pagi-pagi and time traffic jam.
kalau tak buat apa goverment lantik dieorang ni jadi police traffic.dah memang job dierang.~~lalaaaa...
apapun ingatlah~sayangi diri sendiri dan keluarga dan juga harta benda anda~

p/s~ next time,cadangkan kat goverment supaya galakkan penunggang jalan raya pakai basikal.
save minyak dan kurang pencemaran!


1 comment:

PAMBIWARA said...

Blog Good

www.pambiwara.co.cc
thohir_INA