Saturday, February 19

Be ALERT!!

asalamualaikum!
Olaaa my friends..dah lame aq tak on9.
tapi hari ini aq ttap nak conteng gak kat sini.
sebab benda ni penting!

alkisah pada 19.2.2011 ini.
menjadi peristiwa menyedihkan pada AIDA.
dan juga aq,fie and aten.
hari ini kteowg pergi ke MASJID INDIA untuk membeli barang.
cam biasa lar, beli kain and barg belajar.
kat area pasar malam tuh,kan ade gerai-gerai jual baju2 and mcm2 lar.
kteowg singgah jap kt satu gerai jual beg.
dalam kesibukan kteowg ngah beli beg.
ade 2 org minah india yg agak gempal masuk gak kt gerai tuh.
kteog tade lar syak ape2.
tapi the way minah tuh pndang kteowg mmg laen mcm.
after settle beli beg kteowg grak g bank nk kuar duet.
then, nak cr tempat tok lunch lar.
time tuh baru aida sedar purse die hilang.
puas kteog geledah beg masing2.still tade.
habes tempat kteowg pusing.sampai ke gerai beg tuh balek.
time tuh lar baru rase purse mmg kne 'celup' a.k.a di selup oleh KELING! tuh( ney kes geram,harap maap)
tros kteowg gerak g balai polis masjid india.
rupenyer sebelum aida ade seorg kakak ni pown kene!
sementara tunggu aida wat report.
ade lagi 2 org perempuan jugak mengalami benda yg same.
2 orang perepuan tersebut t'masuk kakak tuh juga,dieowg pun b'gerak b'kumpulan cam kteowg.
so minah india tuh mmg aim dak2 student perempuan.(itu just jangkaan.)
THE SAME PERSONS!
characteristic :WOMAN,INDIA,CHUBBY,RAMBUT KEMBANG,B'T-SHIRT n JEANS.
jangkaan umor 20-30 an
(2 PERSONS)
KEPADA SESIAPA YANG BERGERAK SECARA BERKUMPULAN TERUTAMANYA PEREMPUAN DI KAWASAN SEKITAR MASJID INDIA,SOGO DAN PERTAMA.
BERHATI-HATI DENGAN PENYELUP SAKU!
anda mungkin mangsa seterusnya,
jaga purse and beg anda.
makesure pakai beg or handbag yg boleh di zip.
andai anda telah mengalami perkara ini.
banyak2 kan bersabar,
ingat ALLAH SWT.DIA menduga kita untuk buat kita ingat pada DIA.
terus pergi buat report.
walaupun hanya dapat sekeping kertas laporan polis.bersyukurlah.
gunakan untuk membuat ic,lesen,kad ATM dan lain-lain.
sebab polis bukan terus nak g tngkap penjenayah ni.

tapi aq tak puas hati lar sebab lepas jew aida g call bank untuk block akaun die.
org bank tuh ckp duit die telah d'withdrawal RM 1000.tp pihak bank islam ta dpt kesan kat mane lokasi duit tuh d'withdrawal.
aq tak dpt nk gmbarkan mcmane situasi aida time tuh.hanya ALLAH SWT saje yg tahu.serius aq sebak dgr aida ckp.tp aq tahan supaya dpt bg support kt die.fie ngn aten lg lar.peluk aida terus.
pihak bank suruh pergi wat report balik.sebab pihak polis sepatutnyer boleh check CCTV bank area masjid india tuh.
kowang nak taw ta ape polis tuh ckp bile aida nk wat report.
"DAH TAK BOLEH BUAT APE-APE LAR,
SAPE SURUH BUAT PIN NUMBER GUNE NO IC".
dengan muke sinis!
ape perasaan kowg kalo kowg kt tempat aida.
sepatutnyer mereka ta boleh ckp mcm tuh.
atleast tunjuk lar simpati sikit.
agak menyirap gak dengar cam tuh.
tapi nak wat cmner aida redha dengan ape yg telah jadi.
semoga ALLAH SWT memberi petunjuk dan kekuatan kepada aida.
AMIN YA RABBALALAMIN.
~aida walau apepon kteowg ttp b'same aida.


tuh aida ngn napkin adeq aq.aten try ceriakan suasana.






3 comments:

nurul aida hafizah said...

hmm. :( nurul, 24 hour thinking about that.

miszlalieto said...

sabar banyak2..
dekatkan diri dgn yg ESA.
insyallah everythings gonna be fine.
AMIN!

Hasan Suyat said...

Kesiannnn aida. byk tuhhh RM1000. Pehh